Materialen

SittingImage streeft ernaar om de door haar aangeboden producten te vervaardigen uit de beste materialen en te construeren volgens de hoogste normen. Al onze producten worden onderworpen aan een strenge productcontrole. Wij maken voor onze producten gebruik van de volgende materialen:

RVS

RVS of roestvaststaal is bij uitstek het meest geschikte materiaal voor buitenmeubelen. RVS kenmerkt zich door hoge duurzaamheid en is nagenoeg onderhoudsvrij.

Voor onze meubelen gebruiken wij standaard RVS van 304 kwaliteit.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt kan RVS wel degelijk roesten, roest kan ontstaan onder de volgende omstandigheden:

  • Door contact met andere metalen welke roesten of kunnen roesten. Het is daarom belangrijk contact met andere metalen te vermijden.
  • Door contact met grondwater. Grondwater is vaak ijzerhoudend en kan roestvorming veroorzaken. Kijk uit met sproeiinstallaties welke gebruik maken van grondwater.
  • Vliegroest (oppervlakteroest) bestaat uit de omgeving aangevoerde kleine roestdeeltjes. De kenmerken hiervan kunnen zijn: een ruw aanvoelend bruin oppervlak of een oranje waas. Deze vorm van verontreiniging komt vaak voor in industriegebieden. Ook in de buurt van spoorwegen komt het voor. De roestdeeltjes zijn dan afkomstig van de rails. Kort na het ontstaan kan de aantasting nog verwijderd worden met ontweringswater, een oplossing van oxaalzuur. 

    De oorzaak van vliegroest is de bron van de roestdeeltjes, de oorzaak van vliegroest is niet gelegen in het aangetaste (eventueel roestvrije) voorwerp zelf.

  • In een zoute of zure omgeving, bijv. aan zee (risicogebied: hemelsbreed 10km) of bij gebruik binnen in een verwarmde ruimte met zwembad (chloor). In deze gevallen is het raadzaam RVS van een zwaardere kwaliteit (RVS 316) te gebruiken of de frames te laten poedercoaten.

De frames van de Lounge- en Dinnerline zijn niet in kwaliteit 316 verkrijgbaar op verzoek kunnen wij deze, tegen meerprijs, poedercoaten (Zilvergrijs/Met. kleur, komt overeen met RVS/Parelstraal)

De Cubic-line is op aanvraag in RVS 316 leverbaar.
 

Hardhout

Sittingimage maakt voor zijn meubelen gebruik van de houtsoort LOURO GAMELA FSC 100%, nederlandse benaming: WANE.

Deze braziliaanse hardhoutsoort is afkomstig uit verantwoorde exploitatie en FSC 100%,
Vormad-Sittingimage is FSC gecertificeerd onder nummer CU-COC-828395-FR

Duurzaamheidklasse: 1-2 (15-25 jaar grondcontact volgens kerkhofproef)
Let wel: duurzaamheid is altijd afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse.

Het hout wordt, voor verwerken, kunstmatig gedroogd, dit geeft een gelijkmatiger eindproduct en geeft minder kans op vervormen of scheuren (kop en oppervlakte scheurtjes kunnen op termijn voorkomen)

Het houtweefsel bevat een wasachtige substantie, waardoor het hout moeilijk vocht opneemt.

Onder invloed van zon en weersomstandigheden zal het hout vergrijzen.
 

ACRYL

SittingImage maakt voor haar kussenhoezen gebruik van:
100% solution-dyed acrylic fibre - 280gr./m2 - Teflon coated
Fabrikant: Tempotest Para of Sunbrella (afhankelijk van kleur)

Dit materiaal is speciaal ontwikkeld voor buitengebruik.
Kenmerken: Kleurvast-Waterafstotend-Ademend-Vuilafstotend-Schimmelwerend
Kleurvastheid: 7/8

Teflon coating maakt de stof extra water- en vuilafstotend.

LET OP: dit materiaal is niet waterdicht, kussens moeten dus beschermd worden tegen directe regen (bijv.: onder afdak of hoes).

Alle kussenhoezen zijn voorzien van rits en wasbaar (30º)

Productinformatie
 

Collectie bekijken