Onderhoud

Hoe onderhoud ik het RVS?

Voor het onderhoud van het RVS van de tuinmeubelen is het aan te raden het RVS van de frames regelmatig te behandelen met een sopje van water met zachte zeep of allesreiniger (Andy, Ajax enz.). Hardnekkig vlekken op het RVS kunnen, voorzichtig, behandeld worden met een zachte doek en wat Cif (LET OP! Cif of andere schuurmiddelen kunnen doffe vlekken veroorzaken) of met een RVS reiniger.

Last van hardnekkige aanslag of vliegroest?

Hardnekkige aanslag en eventueel vliegroest kan verwijderd worden met een speciaalreiniger
(Pelox Plus 3000 speciaal reiniger). Hiervoor kan je met ons contact opnemen.

Pas op: RVS nooit reinigen met agressieve en/of bijtende middelen, het oppervlak wordt hierdoor ernstig beschadigd en kan in voorkomende gevallen roestvorming geven.

Hardhout reinigen

De door Sittingimage gebruikte houtsoorten behoeven, voor de duurzaamheid, geen speciale behandeling.
Regelmatig reinigen met een sopje van zachte (groene) zeep en een borstel of schuurspons is voldoende.

Een eigenschap van hardhout is dat het onder invloed van zonlicht/UV zal vergrijzen en dat er kleine (oppervlakte)scheurtjes en barstjes kunnen ontstaan.

Vergrijzen kan worden voorkomen door het hout te  behandelen met een hardhoutbehandelingsproduct, gebruik hier bij voorkeur een product op oliebasis (teakolie) voor. De door ons gebruikte houtsoort bevat een wasachtige substantie, let hierop bij de aanschaf van een behandelingsproduct. Volg altijd de instructies van de fabrikant.
Let wel, als je een oliesysteem toepast vergt dit regelmatig onderhoud, doe je dit niet dan zal het hout plaatselijk verkleuren/vergrijzen en vlekkerig en lelijk worden. Dit is dan ook gelijk de reden dat wij dit niet aanraden, ons advies: laat het hout mooi vergrijzen.

Gebruik voor de behandeling, van hardhout voor buitengebruik, bij voorkeur geen producten op lakbasis. Door de werking van het hout zal de lak, op den duur, scheuren en kan vocht inwerken, hierdoor zal het hout op deze plaatsen verkleuren wat weer vlekken geeft.

Reinigen: Het houtwerk kan gereinigd worden met groene aanslagreiniger/algendoder en/of een sopje van zachte (groene)zeep of allesreiniger.

In het voorjaar:

Het hout ontdoen van groene aanslag met een algendoder/groene aanslagreiniger of schoonmaakazijn.
Algendoders/groene aanslagreiners zijn verkrijgbaar bij oa. huishoudzaken/tuincentra ect. Merken: HG/EcoStyle/Kruidvat/Lithofin ect. Voor gebruik raadpleeg de instructies van de fabrikant.
Schoonmaakazijn: Het beste resultaat wordt verkregen door het houtwerk in te spuiten met een plantenspuit, doe dit bij voorkeur als alg nog groen is en er een paar dagen droog weer voorspelt zijn, het azijn zal de algen doden waarna deze eenvoudig afgespoeld kunnen worden.

Eventueel kan je het hout hierna borstelen met een sopje van groene zeep, hierdoor zal het hout mooi egaal grijs worden. Let op: zeep en synthetische wasmiddelen heffen de werking van algendoders op, je wacht het best met reinigen tot +/- 2 weken na behandeling met algendoder/groene aanslagreiniger zodat deze zijn werk kan doen.

Let op: Houtwerk nooit reinigen met hogedrukreiniger, door het uitspoelen van zachte nerf raakt het hout onherstelbaar beschadigd.

Schoonmaken kussens Acryl/outdoor

De stoffen van de Acryl/Outdoor kussens kunnen simpel gereinigd worden met een mengsel van milde, bij voorkeur natuurlijke (groene) zeep en lauw water (minder als 40º), eenvoudig inwrijven met een zachte borstel, even inlaten trekken en goed naspoelen met schoon water om de zeep te verwijderen.

Verwijderbare hoezen kunnen, met zachte zeep, gewassen worden in de machine (30º).

Niet in de wasdroger, laat de hoezen hangend in de lucht drogen.

Indien noodzakelijk strijkijzer instellen op synthetisch

Grondige schoonmaak voor hardnekkige vlekken en schimmels

Stoffen van Sunbrella en Tempotest zijn speciaal behandeld tegen schimmelvorming, maar schimmel kan groeien op vuil en andere vreemde substanties die niet van de stof verwijderd zijn.

Zo verwijdert u schimmel of andere hardnekkige vlekken:

- Maak een oplossing van 240 ml bleekwater en 60 ml zachte zeep voor 4 liter schoon water. Sproei die oplossing op de stof en laat ze even intrekken in het weefsel.
- Wassen in wasmaschine of schrob grondig met een zachte borstel, spoel grondig en laat de stof drogen in open lucht.

Als het om hardnekkige vlekken of schimmelvorming gaat, mag u nog meer bleekwater toevoegen.

Voor informatie over het reinigen van andere veelvoorkomende vlekken, zie vlekkentabel.

Let op: Herhaaldelijk wassen zal de waterafstotendheid van de stof aantasten/verwijderen, het is aan te bevelen de hoezen dan te behandelen met een tech-wasch bijv. 303 Fabric Guard, dit brengt opnieuw een waterafstotende laag aan.

Kussens, gedurende het winterseizoen, opbergen op een droge, goed geventileerde plaats.

Productinformatie
 

Collectie bekijken