Moderne tuintafel

Denk je erover na om een moderne tuintafel aan te schaffen? Om de juiste tafel te kiezen
die aan al jouww behoefte voldoet zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te
houden. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een tuintafel met bank, een complete tuintafel set
of een houten tuintafel? En moet hoeveel personen wens je er plaats aan te kunnen nemen. Dat en meer lees je hieronder.

1-10 van 10
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
Sortering:
1-10 van 10
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Moderne tuintafel kopen

De producten van sittingimage zijn duurzaam geproduceerd en zijn mede daarom van
extreem hoge kwaliteit. Het is belangrijk dit in gedachten te houden wanneer je van plan
bent een moderne tuintafel van sittingimage aan te schaffen.

Kosten moderne tuintafels

De producten van sittingimage zijn duurzaam geproduceerd en zijn mede daarom van extreem hoge kwaliteit. Het is belangrijk dit in gedachten te houden wanneer je van plan bent een moderne tuintafel van sittingimage aan te schaffen.

Soorten tuintafels

Welke soort tuintafel heeft jouw voorkeur? Hieronder een korte opsomming van de mogelijkheden:

  • Moderne tuintafel met bank
  • Moderne tuintafel met stoelen
  • Moderne tuintafel set

Zit je graag gezellig met zijn allen op een lange bank zoals bij een picknicktafel. Of heb je toch liever een eigen stoel met comfortabele rug- en armleuning? De tuintafel stoelen en banken zijn in dezelfde stijl ontworpen als de moderne tuintafels. Daarnaast zijn ook dezelfde materialen gebruikt waardoor het een mooi geheel is. Het is ook mogelijk om kussens bij jouw bestelling toe te voegen voor nog meer comfort. Deze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar

Aantal personen tuintafel

Het is belangrijk jezelf af te vragen met hoeveel personen je graag gebruikt maakt van de moderne tuintafel. Ben je graag gastheer of gastvrouw en organiseer je regelmatig gezellige bbq’s in de tuin, of ben je juist opzoek naar een tuintafel voor jouw en je geliefde? Er zijn veel mogelijkheden, maar wat sluit het beste aan bij jouw behoefte?

Hoe groter de tafel hoe meer mensen plaats kunnen nemen. Maar hoe werkt dat precies als we dat vertalen naar afmetingen?

De standaardregel is om 70 centimeter te rekenen voor elke persoon die plaatsneemt aan de tuintafel. Toch kan het zijn dat jouw situatie afwijkt, mocht je twijfelen kan je altijd langskomen in onze tuinmeubel winkel om het uit te proberen.

Afmetingen moderne tuintafel

Echter is het natuurlijk ook van groot belang om te bedenken waar je de tafel neer wilt zetten. In de tuin of op het balkon? Wat zijn de exacte afmetingen van de ruimte die je voor ogen hebt om de tuintafel te plaatsen?

Dit zijn de afmetingen waarin wij onze tuintafels verkopen:

  • 82x82x75 cm. (2 personen, medium)
  • 165x82x75 cm. (4-6 personen, large)
  • 230x82x75 cm. (6-8 personen, extra large)

Aan de hand hiervan kan je beslissen welke afmeting het best bij jouw ruimte past. Bedenk dat aan de beide kanten ook plek is voor iemand om aan de kop van de tafel te zitten.

Wil je toch graag een afwijkende afmeting? Geen probleem! Het is namelijk ook mogelijk om maatwerk aan te vragen. Omdat we al onze tuintafels zelf ontwerpen en produceren kunnen we in een relatief korte periode een tuintafel op maat maken.

Materiaal moderne tuintafel

Onze tafels zijn gemaakt van een combinatie tussen RVS (roestvaststaal) en hout. Het onderstel is rvs en de top is van hout. Dit geeft ons tuinmeubilair een moderne en tijdloze uitstraling. Tegelijkertijd zorgt deze combinatie ervoor dat de tafel, stoelen en banken onderhoudsarm zijn en dat is een zeer gunstige bijkomstigheid.

RVS tuintafel

Het onderstel dat gemaakt is van roestvaststaal is robuust en onderhoudsvriendelijk. Veel mensen denken dat het staat voor roestvrijstaal maar dat is niet correct. Het kan namelijk wel degelijk roesten. Maar het bevat een oxidehuid die het beschermt tegen roesten. Deze oxide laag ontstaat wanneer Chroom in aanraking komt met zuurstof. Wanneer deze oxidehuid wordt aangetast kan er roest optreden.

Daarom is het belangrijk dat je het op een goede manier onderhoudt. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is af en toe met een sopje van groende zeep het onderstel af te doen. Daarna even met warm water af spoelen en klaar is kees. Een kind kan de was doen.

We raden sterk af om onze producten met een hoge drukspuit te reinigen.

Hardhout tafel

Het houten gedeelte is gemaakt van hardhout Louro Gamela FSC 100%. Dat wil zeggen dat het hout FSC gekeurd is. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich wereldwijd inzet voor verantwoord bosbeheer. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige manier rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Dit type hout is uitermate geschikt om buiten te staan zonder dat het hout veel onderhoud nodig heeft. Er zijn twee opties die je kunt inzetten om het hout langdurig in goede staat te houden.

Insmeren met teakolie. Door dit een paar keer per jaar te doen behoudt je de originele kleur. Check altijd de voorschriften van het product voor gebruik, dan blijft het hout het mooist.

Je kan er ook voor kiezen om het hout natuurlijk te laten vergrijzen. Dat gebeurt automatisch en is logischerwijs weinig onderhoud nodig. Wat echter wel belangrijk is, is om het af en toe met een sopje en heet water af te doen.

Advies 

Heb je advies nodig bij het uitzoeken van een moderne tuintafel? Laat het ons dan weten via de whatsapp button. Of kom langs in onze tuintafel winkel in Willemstad Brabant voor modern tuintafel advies.

Productinformatie
 

Collectie bekijken