Buiten Bar

 

De hoge buitentafel ook wel de buitenbar is een modulaire bar met verschillende buiten krukken en hoge buitenstoelen. De unieke en tijdloze uitstraling van de buitenbar maakt het een echte eyecatcher voor in jouw tuin of balkon.

1-5 van 5
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
Sortering:
1-5 van 5
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Buiten bar kopen?

Sinds 2005 worden de bartafel voor in de tuin ontworpen en geproduceerd. Het tijdloze uiterlijk van de buiten bar zorgt ervoor dat je jaren heerlijk kunt genieten om een borrel te doen. Het materiaal van de bar is van hoge kwaliteit en hebben een strakke en moderne look. Maar waar moet je op letten wanneer je een bartafel aanschaft? Dat leggen we hieronder kort uit.

1. Kosten bartafel

De design bartafels zijn gemaakt van duurzaam materiaal en van de hoogste kwaliteit. Hierdoor is het een echte luxe bartafel. Het is een product dat jarenlang mee gaat. En doordat het modulair is kan je de bartafel over de jaren heen uitbreiden.

2. Omvang bartafel

Hoeveel ruimte heb je op het balkon of in de tuin? Dit is een van de eerste dingen die je jezelf moet afvragen wanneer je een bartafel voor buiten gaat aanschaffen. Hier voorkom je miskopen mee. Meet dus goed de ruimte waar je de buitenbar wilt hebben staan voor de afmetingen.

Daarnaast is ook de vorm van buitenbar van belang. In het assortiment hebben we een vierkante bartafel, langwerpige bartafel en een smalle bartafel. Het kan zijn dat de standaardmaten niet passen in jouw tuin of balkon. Het is dan mogelijk om een maatwerk bartafel aan te vragen. We denken graag met je mee om de ideale hoge buitentafel te maken. Doordat we alles zelf produceren en ontwerpen in Nederland is het op relatief korte termijn te regelen.

3. Aantal personen bartafel

Met hoeveel personen ga je de hoge buiten tafel gebruiken? Heb je vaak mensen over de vloer? Dit zijn vragen die je jezelf moet afvragen. Gemiddeld gebruik je 70 cm als zitruimte per persoon. Dit is wel afhankelijk van hoe breed je wilt zitten. Dit betekent dat een bartafel voor 4 personen 140 cm moet zijn. Eentje voor 6 personen is dan minimaal 200 cm. Doordat de bartafel modulair zijn kan je de buiten bar zo klein en groot maken als je wilt. Hieronder een overzicht van de verschillende grote van de tafels.

 • Bartafel 2 personen
 • Bartafel 4 personen
 • Bartafel 6 personen

4. Bar set buiten

Naast de bar kan je ervoor kiezen om barkrukken te nemen of barstoelen. Hiermee maak je de bartafel set compleet. Ook is het mogelijk om een combinatie te maken met barkrukken en barstoelen om de bar een andere uitstraling te geven.

Hoge tuintafel

Een hoge tuintafel is dé smaakmaker van de tuin. Een tafel waar je mee kunt borrelen, eten en ontspannen in de jouw tuin of balkon. Een hoge tuintafel kan als verlengstuk van de huiskamer horen. Hier horen dan ook extra producten bij om de hoge tuintafel dezelfde sfeer mee te geven. Hieronder hebben we een lijstje met bijpassende producten.

Parasol: Zo kan je ook tijdens de warme dagen blijven genieten van de hogetafel met wat schaduw

Buitentapijt: Wil je wat meer kleur toevoegen aan de tafel en het een huiselijk gevoel meegeven. Kies dan een buitentapijt die perfect bij de tafel past.

Houten plantenbak: Een houten plantenbank kan niet ontbreken als extra touch aan je tuininrichting. Zet bak vol met de tuinplanten die mooi staan bij de tafel.

Buiten tafel verlichting: Om de hoge tuintafel af te maken kan een leuke sfeervolle lamp niet ontbreken. Geniet ook s ’avonds van de tafel met deze leuke bijpassende lampen.

Materiaal buitenbar

De luxe buitenbar is gemaakt van twee materialen. Er is bewust gekozen voor deze materialen waardoor de bar een tijdloze uitstraling heeft. Ook is het materiaal onderhoudsarm.

Buitenbar Hardhout

Het tafelblad is gemaakt van hardhout. Dit hout is onderhoudsarm en blijft er jarenlang mooi uitzien. Het hout is afkomstig uit Brazilië en wordt in Nederland ook wel Wane genoemd. Het is duurzaam materiaal en gecertificeerd. Hoe je het hout van de tafel moet onderhouden is afhankelijk van wat je mooi vindt. Er zijn twee opties.

1: Het natuurlijk laten vergrijzen van het hout. Door het een paar keer per jaar goed schoon te maken met een borstel, warmwater en groene zeep zal het hout in de loop van de jaren verkleuren naar grijs. Maak de tafel nooit schoon met hogedrukreiniger.

2: Het behouden van de oorspronkelijke kleur van het hout. Dit kan je doen door de het tafelblad een paar keer per jaar in te smeren met hardhout olie. Als je dit doet is het belangrijk dat je altijd de instructies van het product volgt over het aanbrengen van de olie.

RVS buitenbar

De rest van de hoge bar tafel is gemaakt van RVS. Het materiaal is perfect voor een tuinmeubel doordat het maar weinig onderhoud nodig heeft. Door het materiaal een paar per jaar schoon te maken met een sopje van groene zeep zal de buitenbar en fantastisch uitzien. Spel na het gebruik van het sopje het rvs af met lauw water.

Duurzame Buiten bar

Door de keuze van materiaal is de buiten bar een robuuste hoge tuintafel. Je zult dus jarenlang plezier hebben van de bar. Doordat de bar modulair is kan je de bar altijd nog uitbreiden. Ook is het al het materiaal van de bar vervangbar. Zo ziet de bar er weer zo goed als nieuw uit als het kapotte gedeelte is vervangen. De look van de buiten bar zal door de seizoenen heen steeds mooier worden door het materiaal en blijft een tijdloze uitstraling hebben. Ook is bar milieubewust en recyclebaar. Het is dus ook nog eens een bewuste keuze.

Waarom een buitenbar van Sittingimage?

Soms is het lastig om je droom bar te vinden. Ben je verschillende hoge buiten tafels aan het vergelijken? We sommen hieronder kort op waarom dit de ideale buiten bar is.

 • Optimaal zitcomfort van de barkrukken en barstoelen
 • Zelf samenstellen van bar tafel
 • 365 dagen per jaar weerbestendige buiten bar
 • Duurzaam en recyclebare bar
 • Dutch Design buiten bar
 • Onderhoud arme buiten bar
 • Tijdloze hoge buiten tafel
 • Maatwerk buiten bar

Advies hoge tuin tafel

Doordat we al meer dan 15 jaar ervaring hebben kunnen we je goed helpen bij het vinden van je ideale tafel. Heb je toch vragen of wil je de buiten bar uitproberen? Stuur ons een bericht of kom langs in de showroom in Willemstad.

Productinformatie
 

Collectie bekijken