Tuintafel

 

De tuintafels bestaan in diverse combinaties met stoelen of met banken waardoor je ideale buitentafel hebt in jouw tuin of balkon. Er zijn verschillende soorten tafels in verschillende soorten en maten.

1-12 van 15
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
Sortering:
1-12 van 15
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Tuintafel kopen?

De tuintafels van Sittingimage worden sinds 2005 ontworpen en geproduceerd in Nederland en hebben een tijdloos uiterlijk. De design tuintafels zijn van hoge kwaliteit en zien er strak en modern uit. Maar waar moet je op letten wanneer je een tuintafel aanschaft? Hieronder lichten we kort toe wat de stappen zijn wanneer je buiten tafel gaat aanschaffen.

1.     Budget

De tuintafels van Sittingimage zijn Dutch designproducten van de hoogste kwaliteit en       duurzaamheid. De tafels zullen jarenlang meegaan en zijn luxe tuintafels. Houd hiermee rekening bij het aanschaffen van de tafels.

2.     Omvang tuintafel

Voordat je een buitentafel gaat aanschaffen is belangrijk om te weten hoeveel ruimte beschikbaar is voor de tuinmeubels. Bekijk hoeveel ruimte er is voor de tafel door het te meten. Hiermee voorkom je een miskoop. De maten van de tuintafels die verkocht worden staan hieronder.

-       Tuintafel 1 meter

-       Tuintafel 2 meter

-       Tuintafel 3 meter

Ook de vorm van de tuintafel is belangrijk. In ons assortiment hebben we een vierkante tuintafel, een tuintafel met langwerpige vorm en smalle tuintafel. Mocht er geen passende maat voor jouw tuin zijn? Dan is het ook mogelijk om voor maatwerk te kiezen. We denken graag met je mee om jouw droom tafel te verwezenlijken. Doordat wij zelf alles produceren en ontwerpen is het ook nog eens op korte termijn te regelen.

3.     Aantal personen tuintafel

Naast de omvang van de tafel is het belangrijk te bedenken met hoeveel personen je voornamelijk de tuintafel gaat gebruiken. Hoeveel mensen wil je gemiddeld aan de tafel kwijt? Gemiddeld genomen is de zitruimte per persoon 70 cm. Dit betekent dat een tuintafel voor 4 personen minimaal 140 cm moet zijn. Een tuintafel voor 6 personen is minimaal 200 cm. En als laatste een tuintafel voor 8 personen moet minstens 280 cm zijn. Hieronder een overzicht van de verschillende tafels.

-       Tuintafel 4 personen

-       Tuintafel 6 personen

-       Tuintafel 8 personen

4.     Waar komt de tuintafel te staan

Het volgende wat je jezelf moet afvragen is waar de tuintafel komt te staan? Staat de tafel onder een afdak? Of juist niet? Afhankelijk van de positie adviseren we welke kussens het meest geschikt zijn.

5.     Tuintafel set

Als laatste moet je overwegen of je een tuintafel met bank wilt of een tuintafel met stoelen. Je kan natuurlijk ook een combinatie nemen. Bij de tuintafel hebben we bijpassende houten tuintafel banken en houten tuintafel stoelen.

Tuininrichting

Een tuintafel is dé smaakmaker van de tuin. Erg praktisch en ideaal om te kunnen ontbijten, lunchen of dineren in jouw eigen tuin. Tegenwoordig zijn tuintafels een verlengstuk van de huiskamer en horen daar naast de tafel zelf ook andere producten bij. Zet je de tafel mooi onder de veranda of combineer je hem met een bijpassende parasol zodat je in de schaduw kunt zitten tijdens de warme zomer dagen?

Daarnaast geeft een buitentapijt een extra optie voor het combineren van kleur bij de tuintafel.

Ook kan de bijpassende houten plantenbak niet ontbreken bij de inrichting van je tuin. En als finishing touch kan een leuke buiten tafel verlichting niet ontbreken. Zo kan je ook s’avonds sfeervol en extra lang genieten van de tuintafel.

Materiaal tuintafel

De luxe tuintafels van sittingimage zijn gemaakt van twee materialen. Hieronder lichten we de materialen kort toe en bespreken we het onderhoud ervan.  De materialen van de tuintafel zijn gekozen om de tuintafel onderhoudsarm te maken en een tijdloze uitstraling te geven.

Hardhout

De houten tuintafels zijn gemaakt van Louro Gamela hardhout. Dit hout komt uit Brazilië en wordt in Nederland ook wel Wane genoemd. Het hout voor de tuintafels is gecertificeerd en duurzaam. De tafels zijn in Nederland geschikt om het hele jaar buiten te staan en vergen weinig onderhoud. Afhankelijk van hoe je de tafel eruit wilt laten zien zijn er twee opties voor het onderhoud. 

Optie één is het behouden van de oorspronkelijke kleur. Wil je graag de oorspronkelijke kleur van het teakhouten tafel behouden? Zorg dan dat je een paar keer per jaar de tafel insmeert met teakolie. Volg voor het insmeren altijd de instructies van de fabrikant.

Optie twee is om het hardhout natuurlijk te laten vergrijzen. Deze optie vergt bijna geen onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is het de tafel een aantal keer per jaar goed schoon te maken met een borstel, warm water en groene zeep. Gebruik nooit een hogedrukreiniger bij het schoonmaken van de tuintafels.

RVS

Het onderstel van de tuintafel is gemaakt van RVS. Dit materiaal is perfect voor tuintafels. Dit komt doordat het materiaal nauwelijks onderhoud nodig heeft. Het enige wat je af en toe moet doen is het materiaal schoonmaken met een sopje van groene zeep. Spoel het daarna af en de tuintafel ziet er weer goed uit.

Duurzame tuintafel

De tuintafels in het assortiment zijn robuuste tuintafels en geven je jarenlang plezier. Door de topkwaliteit van het materiaal zijn de tuintafels ideaal voor iedereen die lang wilt genieten van zijn tuintafel set. Door de seizoenen heen worden de tafels steeds mooier van uitstraling door de barstjes een haarscheurtjes. Daarnaast is de tuintafel ook milieubewust. Alle onderdelen zijn te vervangen en te recyclen. Met de verschillende tuintafels in het assortiment maak je ook een bewuste keuze.

Tuintafel kussens

De bijpassende banken en stoelen bij de buitentafels kunnen bedekt worden met bijpassende kussens. Je kunt zo je eigen kleuren bepalen die je voor ogen hebt voor de eettafel. Afhankelijk waar je de tafel met de stoelen of banken neerzet bepaald welke kussens er nodig zijn.

Standaard kussens

Voor de buiten bank kussens kan je kiezen voor de standaard kussens. Deze zijn gemaakt van acryl en hebben goed zitcomfort. De kussens zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Om de levensduur van de kussens te verlengen raden wij het aan om de kussens altijd op te bergen of te bedekken.

All weather kussens

Het verschil met de standaard kussens en de all weather kussens is dat de kern van de kussen van ander materiaal is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de kussens wanneer ze natgeregend zijn veel sneller opdrogen. Ook is de kans dat er schimmel in de kern ontstaat minimaal. Voor de all weather kussens geld ook dat ze in verschillende kleuren beschikbaar voor op de bank of op de stoelen. Daarnaast adviseren we ook voor deze kussens om de levensduur van de kussens te vergroten om ze af te dekken of op te bergen.

Opbergen tuinkussens

In het assortiment bieden wij verschillende producten aan om de kussens op te bergen of te bedekken. Het klimaat in Nederland is erg vochtig waardoor de kussens klam kunnen worden en ook kunnen verkleuren.

Voordelen van Sittingimage buitentafel

Is het moeilijk om de ideale tuintafel te vinden? En ben je tuintafels aan het vergelijken? Hieronder geven we je een lijstje met reden waarom de tafel van Sittingimage de ideale tuintafel is waar je jarenlang plezier van hebt.

  • Optimaal zitcomfort
  • Zelf samenstellen van tuintafel
  • 365 dagen per jaar weerbestendige tuintafel
  • Duurzaam en recyclebare tuintafel
  • Dutch Design
  • Onderhoud arme tuintafel
  • Tijdloze tuintafel
  • Maatwerk

Advies tuintafel

Wij helpen je graag met het uitzoeken van jouw tuintafel. We hebben meer dan 15 jaar ervaring als tuinmeubel specialist waardoor we je goed kunnen helpen met advies. Ook is het mogelijk om langs te komen in de showroom om de tuintafel uit te proberen.

Productinformatie
 

Collectie bekijken