Tuinbank

 

Deze tuinbanken en tuinstoelen ook wel Cubic zijn echte design tuinbanken en design tuinstoelen. De tuinbank en de tuinstoel hebben een tijdloze indruk en zien er modern uit. Ook horen er bijpassende bijzettafels bij. Een leuke tuinset die echt opvalt in je tuin.

1-7 van 7
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
Sortering:
1-7 van 7
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Tuinbank kopen

Zoek je naar een luxe tuinbank die lekker zit en er mooi uitziet? Of wil je een mooie moderne tuinstoel? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We leggen hieronder uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tuinbank of tuinstoel?

1. Kosten tuinbank

De tuinbanken zijn gemaakt van hoge kwaliteit producten. Hierdoor hebben de tuinbanken een lange levensduur en kan je lang genieten van de houten tuinbanken. De tuinbanken worden ontworpen en geproduceerd in Nederland. De tuinbanken zijn dus echte Dutch design tuinbanken. Houd hier dus rekening mee bij het aanschaffen van de tuinbank.

2. Omvang tuinbank

Hoeveel ruimte heb je voor je tuinbanken en tuinstoelen? Dit is iets wat je in het begin al moet afvragen. Wil je de tuinbank voor op het balkon of juist in de tuin? Wil je een grote tuinbank of wil je een tuinbankje? Meet van tevoren goed de afmetingen van de ruimte die je voor ogen hebt om miskopen te voorkomen.

3. Soort tuinbank

Heb je gemeten hoeveel ruimte je hebt voor de bank? Dan is het ook belangrijk om te beslissen wat voor soort bank je wilt hebben. Wil je een tuintafel bank, een buiten bank of een loungebank? Hieronder vertellen we over de verschillende tuinbanken uit het assortiment. 

 • Cubic buiten bank: Deze houten buitenbankje is een echte eyecatcher in de tuin. Het is een tuinbank van 140cm. Ook is het mogelijk om een bijpassende bijzettafel bij de tuinbank te nemen. Deze is in dezelfde uitstraling als de Cubic tuinbank.
 • Eettafel buiten bank: Houten eettafel bank voor 2 personen of voor 4 personen. Het is ook een leuke buitenbank om tegen de muur te doen. De uitstraling van de bank is modern en past perfect bij onze bijpassende buiten eettafel.
 • Loungebank buiten: Ook hebben we loungebanken in ons assortiment. Een bank waarin je kunt lounge en liggen terwijl je geniet van je drankje. De loungebanken zijn modulair dus je kan hem zo groot maken als je zelf wilt.

Tuinbank kussens

Bij de Cubic tuinbank kan natuurlijk niet een tuinbank kussen ontbreken. De kussens bieden optimaal zitcomfort zodat je relaxt en ontspannen in de tuinbank kunt zitten. Het is gemaakt van 100% solution dyed acryl en is geschikt voor alle omstandigheden. Zorg er wel voor dat je de kussens opbergt als je wilt dat de kussens lang mee gaan. Voor de Cubic is de tuinbank kussen 120 cm. De kussens zijn beschikbaar in verschillende kleuren.

Afritsbare tuinbank kussens

Laat je iets vallen op de kussens en is de kussen vies? Dan is het mogelijk de kussenshoezen eraf te halen zodat je ze in de wasmachine kunt doen. Ook kan je wanneer de hoezen aan vervanging toe zijn ze gemakkelijk vervangen. Het kan natuurlijk ook dat je een ander kleurtje wilt. Je kunt doordat de kussens afritsbaar zijn ook makkelijk een nieuw kleurtje kussens aanschaffen.

Opbergen tuinbank kussens

Wanneer je de kussens van de tuinbank opbergt zal je er veel langer plezier van hebben dan wanneer je dit doet. We raden het altijd aan om de kussens op te bergen. Dit komt door het Nederlandse klimaat wat erg vochtig is wat niet ten goede komt voor de kussens. Wil je de kussens opbergen dan hebben we hiervoor verschillende producten die het opbergen makkelijk maken voor in de tuin.

 • Opbergboxen waar een aantal kussens makkelijk inpassen.
 • Tuinkasten waarin je niet alleen ruimte hebt voor de kussens maar voor nog veel meer.
 • Afdekhoezen voor over de kussens

Bijpassende producten tuinbank

Om van de tuinbank een fijn zitplekje te maken waar je kunt ontspannen hebben we verschillende producten die de tuinbank nog leuker maken. Hieronder benoemen we de producten kort zodat jij een tuinbank hebt waar je van kan genieten.

Bijzettafeltje: Bij het bankje hebben we een bijpassende bijzettafel. Hier kan je makkelijk je drankje, borrelplank of boek op kwijt als je op de bank zit.

Bijzettafel verlichting: Wil je ook s ‘avonds op het bankje kunnen zitten? Dan kan een sfeervolle lamp niet ontbreken. We hebben verschillende lampen die je op de bijzettafel kunt zetten of lampen die je kunt ophangen aan bijvoorbeeld een dichtbij zijnde boom of balk.

Buitentapijt: Wil je meer kleur bij de bank? Dan hebben we buitentapijten waar de buiten bank op kan staan. De buitentapijten zijn beschikbare in verschillende kleuren waardoor je die extra kleur kan meegeven aan de zithoek.

Houten plantenbak: Combineer de buitenbank met je favoriete planten en plantenbak. Deze houten plantenbakken geven de buitenbank nog meer beleving.

Parasol: Wil je ook in het buitenbankje kunnen zitten tijdens warm weer? Neem er dan een bijpassende parasol bij. De parasols zijn er in verschillende kleuren.

Materiaal tuinbank

De tuinbanken zijn gemaakt van hout en RVS. Het onderstel is van RVS en geeft zorgt ervoor dat de tuinbank er modern en strak uitziet. Het zit gedeelte en de rugleuning zijn gemaakt van hardhout. Door deze materialen is de tuinbank onderhoudsarm en kan het hele jaar door buiten blijven staan. Hieronder vertellen we wat meer over de materialen en hoe de tuinbank onderhouden moet worden.

RVS tuinbank

Het onderstel en de zijleuningen zijn gemaakt van RVS. Dit materiaal gaat heel lang mee en is onderhoudsarm. Voor onderhoud hoef je alleen af en toe een sopje van groene zeep over het rvs te halen. Spoel het rvs daarna met warm water af en de tuinbank ziet er weer goed uit.

Hardhout tuinbank

Het zitgedeelte en de rugleuning van de tuinbank is van hardhout. Het hout is afkomstig uit Brazilië en wordt ook wel Wane genoemd. Er zijn twee manieren om het hout te onderhouden.

Als eerste kan je hout natuurlijk laten vergrijzen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het hout af en toe schoon te maken met een sopje en een borstel.

Optie twee is het behouden van de originele kleur van het hardhout. Hiervoor moet je het hardhout een aantal keer per jaar behandelen met hardhout olie. Voor het aanbrengen van de olie volg je altijd de instructies van de fabrikant.

Maak de tuinbank nooit schoon met een hogedrukreiniger.

Duurzame tuinbank

De tuinbank is recyclebaar en duurzaam. Alle onderdelen zijn los te vervangen waardoor je altijd plezier kan houden van de tuinbank. Ook zijn de tuinbanken duurzaam geproduceerd.

Maatwerk tuinbank

Zit de perfecte maat tuinbank er niet bij? Het is mogelijk om op aanvraag een tuinbank op maat te nemen. We produceren alles in Nederland waardoor het ook binnen korte tijd mogelijk is. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Voordelen tuinbank Sittingimage

Is het moeilijk een tuinbank te vinden? En ben je tuinbanken aan het vergelijken. Hieronder hebben we een aantal punten opgeschreven wat de tuinbanken van Sittingimage uniek maken.

 • Tuinbank met hoge zitcomfort
 • 365 dagen per jaar weerbestendige tuinbank
 • Duurzaam en recyclebare tuinbank
 • Dutch Design tuinbank
 • Onderhoud arme tuinbank
 • Tijdloze tuinbank
 • Maatwerk voor tuinbank

Ontwerpservice

Wil je weten hoe de tuinbank er visueel in jouw tuin komt uit te zien? We hebben hiervoor een ontwerpservice zodat je via CAD-tekeningen precies weet hoe de tuinbank er op jouw balkon of tuin uit komt te zien. Hierdoor kan je zonder in de showroom langs te komen een goed gevoel krijgen over de tuinbank of tuinstoel.

Advies tuinbank

We hebben al 15 jaar ervaring in het verkopen van tuinbanken? Heb je vragen of wil je meer weten? Laat het dan ons weten. Je kunt natuurlijk ook langskomen in de showruim in Willemstad

Productinformatie
 

Collectie bekijken